Товари завозять з Польщі, а вивозять – у Німеччину: результати роботи Поліської митниці

За перші два місяці 2020-го

Саме з Польщі у січні-лютому імпортували найбільшу кількість товарів. І це 20% від загальної суми імпорту, яка склала майже 10 млрд грн.

З Німеччини в Україну завезли 14% товарів, з Білорусі - 12%, зі США та Італії - по 7%. Ще по 5% імпорту припало на Литву, Китай, Францію та Росію, по 3% – на Чехію та Угорщину і 2% - на Велику Британію.

Найчастіше ввозили: легкові та вантажні авто, трактори, причепи і напівпричепи, кузови, запобіжні клапани, різні мінеральні добрива, вироби з вулканізованої гуми, пластмасову арматуру та електричну апаратуру тощо.

Крім того, через митний кордон нерідко провозили куряче м’ясо та свиняче сало.

А от експортувалося найбільше товарів до Німеччини - 19% від загальної суми експорту. Дещо менші поставки були до Польщі - 18% та Білорусі - 12%.

На Велику Британію припало 9% експорту, Нідерланди - 8%, а на Литву, Францію, Угорщину, Італію, Румунію та Росію – по 3%. Ще по 2% розділили Австрія, Чехія, Бельгія і Молдова.

Найчастіше експортували: комплекти проводів, меблі для сидіння, розпиляні лісоматеріали, плити деревостружкові, деревне вугілля, гальку, гравій, щебінь і польовий шпат.

Крім того, скляні банки для консервування, соєві боби, кукурудзу, заморожені ягоди чорниці, натуральний мед та соняшникову олію.

Загальна сума експорту у січні-лютому склала 4 млрд 293 млн грн, імпорту – 5 млрд 459 млн грн.

За інформацією Поліської митниці Держмитслужби України

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень