Державні виконавці перевершили самі себе: план зі стягнень перевищили на 200%

Робота державних виконавців Рівненщини торік була рекордною

У Рівненські області вони перевиконали план зі стягнення виконавчого збору на 200%, - повідомила керівник обласного управління юстиції Іванна Смачило. До слова, на зміну державним виконавцям мають прийти приватні. Зараз Мін'юст набирає охочих, а на початку лютого вони проходитимуть навчання. Про вимоги до приватних виконавців розповідає заступник начальника обласного Управління державної виконавчої служби Сергій Дмитрієнко:

 

- Щоб приватний виконавець здійснював свою діяльність, в першу чергу, необхідно пройти навчальні курси, які коштують, якщо я не помиляюсь, 6 100 гривень. Потім необхідно проходити відповідне стажування. Від стажування будуть звільнені особи, які мають стаж державного виконавця, стаж роботи арбітражним керуючим, адвокатом не менше року. Міністерство юстиції буде контролювати їхню діяльність, при необхідності зупинятиме.

 

Зауважимо, обласне управління юстиції цього тижня звітувало про свою роботу за 2016 рік. Серед найбільших досягнень очільник управління Іванна Смачило назвала запуск онлайн сервісів, таких як єдиний реєстр боржників, децентралізацію у сфері реєстрації нерухомості та бізнесу. Адже обирати, де зареєструвати майно чи бізнес особа обирає сама, а кошти за реєстрацію йдуть у місцеві бюджети, а не у державний, як раніше. Таким чином у місцевий бюджет торік надійшло більше трьох мільйонів гривень.

Між тим, ще одним нововведенням торік стала можливість отримати свідоцтво про народження дитини безпосередньо у пологових будинках – цим користується кожен третій у 18-ти медичних закладах області. Тестував цю послугу у Рівному і міністр юстиції Павло ПетренкоА наприкінці минулого року Рівне долучилося до пілотного проекту «шлюб за добу».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень