ТОП-10 порад, які допоможуть вибрати смачний та стиглий кавун

Це потрібно знати

Коли купувати?

Кавуни в наших областях дозрівають у середньому до середини серпня. Багато в чому дозрівання цього фрукта залежить від погоди, але після 20 серпня та протягом усього вересня кавуни можна сміливо купувати.

Великий чи маленький?

Смак кавуна від його розміру не залежить і солодким може виявитися і маленький - до 5 кг, і великий - від 10 кг. У великому кавуні буде більше рідини, а значить – він буде більш соковитим.

Колір стиглого кавуна

Забарвлення кавуна має бути насиченим і контрастним. Смужки мають бути чіткими, а не розмитими. Чим вони темніші - тим більше шансів на те, що ягода стигла і соковита.

Хвостик кавуна

Якщо хвостик зовсім сухий, то кавун давно зірвався з башти й довго подорожував. Але найчастіше засохлий хвостик вказує на стиглість.

Якщо ж хвостик мокрий, зелений, темно-зелений, свіжозрізаний - перед вами кавун, що не дозрів, який дуже рано прибрали з поля.

Постукайте по кавуну

Шкірка має бути тверда та пружна. Спробуйте підчепити її нігтем – якщо вам це не вдалося, то кавун стиглий. Коричнева і волога кірка - у несмачних кавунів.

Візьміть кавун і покладіть на одну руку. Потім постукайте по ньому - він повинен резонувати на другу руку. Звук має бути дзвінкий. Якщо звук глухий чи плоский – кавун перезрів.

Хлопчик чи дівчинка

Усі кавуни умовно поділяють на «хлопчиків» та «дівчаток». У «дівчатках» менше кісточок і вони солодші. У «хлопчиків» більш опуклий низ, а кружечок маленький. У «дівчат» низ плоский, а кружечок широкий.

Пляма

Пляма є майже на всіх кавунах, вона відрізняється від решти забарвлення. Колір плями у соковитого та стиглого кавуна - насичено жовтий або темно-жовтогарячий. Якщо пляма світло-жовта чи біла - цей кавун не дозрілий і не солодкий.

Жилки в м'якоті

Якщо продавець готовий вирізати трикутник і вам показати – погодьтеся. Зверніть увагу на жилки – вони не повинні бути жовті чи білі. У стиглого та солодкого кавуна м'якота однорідна. А ось яскраво помітні жилки вказують на те, що ягода не найкращої якості.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень