У Рівному діятиме ще одна народна дружина - сьома. Хто це і для чого?

На останньому засіданні міськвиконкому було затверджено її статут

Тих, кого колись називали дружинниками, тепер називають

членами громадського формування з охорони громадського порядку.

У Рівному вже є шість таких формувань. Сьоме назвали "Характерник".

Очолив «Характерник» начальник штабу партії Національний Корпус Денис Магадов (на фото вгорі). Він розповів, що у формування ввійшли люди, які розганяли бурштиновий мітинг у Рівному:

У травні відбувався у нас біля облдержадміністрації організований незрозуміло ким бурштиновий мітинг - там, де був Юрій Клейнос (він нині сидить за гратами). І за допомогою наших сил ми його розігнали. Це перший момент.

 

Другий момент, що у нас були випадки, що ми без громадського формування вели боротьбу з нелегальними заправними станціями, які заправляють незрозуміло чим автомобілі. І декілька справ було доведено до кінця й передано до суду. І недобросовісні підприємці отримали штрафи від 18 до 50 тисяч гривень.

Денис Магадов пообіцяв, що, на відміну від інших формувань з охорони правопорядку, вони діятимуть: допомагатимуть поліції на масових заходах, здійснюватимуть з нею рейди по закладах, які продають алкоголь неповнолітнім тощо. 

У "Характернику" налічується 13 осіб, які стали його засновниками. Це, окрім керівника,

Микола Гвоздецький, Ігор Сухий, Роман Герасимчук, Святослав Понарін, Максим Скоцько, Василь Федас, Владислав Паламар, Олег Прокопчук, Віктор Ганушевич, Максим Шах, Андрій Муляренко, Вікторія Улинець.  

Член міськвиконкому Ніна Скиба остерігалася, чи нема у «Характернику» людей з кримінальним минулим. Але Денис Магадов її заспокоїв. Мовляв, навіть довідки є про несудимість членів громадського формування. 

А член міськвиконкому Василь Царук не розумів, навіщо місту сьоме громадське формування. Тим паче, що з шести існуючих, за його словами, ще чути, хіба, про діяльність одного – «СОМ».  Пропонував натомість створити муніципальну поліцію.

Але секретар міськради Рівного Сергій Паладійчук зауважив, що громадське формування не потрібно фінансувати місту. А ось на загін муніципальної поліції з 21 людини, за підрахунками, на рік потрібно 9 мільйонів гривень.

Міський голова Рівного Володимир Хомко також додав, що

муніципальна поліція має менше повноважень, ніж громадське формування. І може стежити лише за тим, щоб у місті не смітили, не встановлювали незаконні кіоски тощо, а правопорядок не зможе охороняти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень