Тестостерон священника проти земельних інтересів: дивний конфлікт, який розгорівся у Золотієві (ФОТО)

Навколо церкви

У Рівному громада не може поділити церкву. У мікрорайоні Золотіїв є храм Покрови Пресвятої Богородиці. Зранку там виник конфлікт між вірянами та священниками.

Це отець Петро Остапчук. Він служив у цьому храмі два десятки років, а у вересні торік  його звільнили з посади настоятеля храму, оскільки, за словами керівника Рівненської та Волинської єпархіє ПЦУ, отець Петро порушував церковні канони:  

Отець Петро порушив низку канонічних правил. Одне з них – був двічі одружений, тому не може бути священником. Він був рішенням єпархіальної ради і моїм указом звільнений ще з вересня 19 року. Тобто він не має права служити, але я йому дав час примиритися з громадою, утім він цього не зробив. Тут конфлікти не зупиняються.

Ми призначили нового настоятеля – Роман Ріжок. Сьогодні він прийшов, щоб бути як настоятель. Вже почати служити. Але його не пускають. Більшість громади - це ті, хто за отцем Романом прийшли. Все згідно зі статутом ми діємо. Жодних емоцій, жодних інших аргументів немає. Рішення єпархіальної ради, прохання громади та мій указ.

Отець Петро та низка прихильних до нього парафіян не погоджуються з позицією керівництва єпархії. Сам отець Петро вбачає у діях єпископа Гавриїла корисливі мотиви. Цю думку поділяють і прихильники священника:

Уже 20 рік у цій церкві. Нікому я цій парафії я не зробив зла. Йшлося про те, що я грошолюб.

Ззаду противники отця Петра здіймають галас. Він розвертається до парафіян: - «Дайте хвилинку, хоч трішки щось сказати!» - Йому відповідають: «Вже наслухалися!».

Отець Петро повертається до журналіста:

- Як бачите, немає до чого придертися, то звинувачують мене в грошолюбстві. Сім років я отримував половину зарплати мінімальної, мені йшло лише половину пенсійного стажу. І нещодавно мусив переподавати документи. Я заплатив кошти свої до пенсійного фонду, аби вони мені вирівняли нестачу пенсійного стажу.

Увесь цей час я купував облачення за свої кошти. Коли мені було тут дуже скрутно, що я не мав грошей на проїзд, то я організував обласну громадську організацію – «Центр утворення та збереження сім’ї».  У нас всюди були свої філії та клуби.

 

Так, я керував цим. Я мусив виживати. А скільки я безкоштовно сповіді робив, людей відспівував, а оце такі чорні люди звинувачують мене. Вони не ходять до церкви. А біда вся йде від єпископа Гавриїла.

Тут отець Петро запевняє нас, що єпископ Гавриїл замість того, аби примирити громаду, приводить свою людину на пост священника. З корисливих мотивів. На думку отця Петра, для того, аби забрати землю, яка належить церкві.

Водночас, парафіяни, які підтримують нового священника, кажуть, що Петро Остапчук знову ж таки, був «грошолюбом» і робив багато неетичних речей. На кшталт. Далі слова парафіянки про другий шлюб отця Петра:

Казав, що хоче родити ще дітей у 53 роки, що в нього великий рівень тестостерону, і ще йому родити дітей.

 

Ми всі ходимо в город, бо ми не хочемо до нього ходити. Раніше я на цю церкву давала, тепер я на город даю, а я б хотіла сюди давати. Он шість людей стоять його прихильники. Вони навіть до церкви не ходять.

Ми просимо, щоб ми зайшли, а вони нас не пускають. Отаке в нас тут робиться. … Він же ж визве козаків, у нього козаки друзі. І тоді тут точно буде мордобій.

Зазначимо, що редакція Радіо Трек може не поділяти будь-який із вищевказаних коментарів.

На місці чергували поліцейські, яких, до слова, сьогодні зранку викликали на місце. Заявник сказав, що тут відбувається бійка, але на місці жодної бійки не було, пояснила пресофіцерка Нацполіції Рівненщини Марія Юстицька.

На місці події у ситуації розбирався в.о. начальника міськвідділу поліції Іван Теліга. Пояснює, що суперечну між парафіянами на законодавчому рівні може вирішити лише суд:

Нами проводиться перевірка, щоб дати правову оцінку, але вивчивши уже документи, нами вже приймалися рішення щодо цієї громади.

Тут вбачаються ознаки цивільноправових відносин, які вирішуються не інакше, як у судовому порядку. Але як бачимо, що одна сторона, що інша протягом 9 місяців не звернулася до суду, щоб це питання вирішити.

 

А прагнуть вирішити це за допомогою працівників поліції. У зв’язку з цим я роз’яснив громаді та священнослужителям, що з метою уникнення конфліктів проводити богослужіння з однієї та другої сторони. До тих пір доки суд прийме рішення по їхньому конфлікту, який виник на цей день.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Автори: Влад Солодов / Влад Пєрязєв

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень