Холодно чи тепло дітям - вирішують адміністрації шкіл Рівного

До обговорення батьків

Фото - УНІАН

У школах Рівного холодно. Батьки дітей восьми навчальних закладів скаржаться в соцмережах на холоднечу в класах/ Кажуть, деякі діти сидять на уроках у верхньому одязі.

Батьки припускають, що керівництво навчальних закладів таким чином економить.

За коментарем ми звернулися до начальника міського управління освіти Василя Харковця, який пояснив ситуацію так:


Ми не подаємо тепло. Ми його тільки приймаємо.

 

Установка (економити – ред.) була раніше, коли була плюсова температура на вулиці. Тоді так, ми на вихідні перекривали засувки.

 

А зараз іде похолодання, то зрозуміло, що такого немає. Але й надворі не 20 градусів морозу.

 

Взагалі ж кожен керівник керує своїм навчальним закладом і своєю системою. У нього є завгосп і люди, які цей процес подачі тепла контролюють.


А в «Рівнетеплоенерго» кажуть, що усі навчальні заклади отримують тепло від котелень справно. Проблеми були напередодні лише зі школою №26. Там годину не було опалення.

А регулює температуру керівництво навчальних закладів. Пояснює перший заступник начальника «Рівнетеплоенерго» Андрій Грухаль:

Хочу звернути вашу увагу на те, що заклади освіти мають вузли регулювання. І керівництво закладів може самостійно вирішувати, скільки давати тепла.

 

На 90% впевнений у тому, що теплоносій у школах відрегульований таким чином, щоб на ніч понижувати температуру, а на день – підвищувати.

 

Тобто усі вони можуть підняти температурні графіки й отримувати тепло у більшій кількості, але, звичайно, платити прийдеться більше.

Тож, як ми зрозуміли, батьки, яких не влаштовує температурний режим у навчальному закладі, вочевидь, у першу чергу, мають з’ясовувати це питання в адміністрації школи. 

 

Наші новини у Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень