«Тема доволі актуальна». «Кримська діаспора Рівненщини» моніторитиме адвокатів

Перевірятимуть, чи надають захисників безкоштовно при затриманні

Правозахисники з громадської організації «Кримська діаспора Рівненщини» перевірятимуть, чи надають мешканцям Рівненщини при затриманні безкоштовного адвоката. Так, вони розпочинають втілювати проект «Моніторинг надання послуг Регіональними центрами безоплатної вторинної правової допомоги при затриманні громадян». Тема доволі актуальна, переконують активісти.

Річ у тім, що відповідно до законодавства, до кожного затриманого обов’язково повинен виїжджати адвокат від регіональних центрів безоплатної вторинної правової допомоги. Це безкоштовно. Таку послугу гарантує держава.

 

Але проблема в тому, що про це не знають. Через свою непоінформованість затримані не викликають адвоката і, відповідно, не можуть поскаржитися на його відсутність. Так, за результатами одного з опитувань, яке проводили на Рівненщині торік, 57% жителів області не знають взагалі або мало знають про існування таких регіональних центрів і їх діяльність, - пояснює правозахисник та керівник проекту Ельвіра Шиліна.

 

Саме тому організація вирішила сфокусуватися на моніторингу якості надання послуги обов’язкової присутності адвоката від Рівненського регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги у разі затримання. Зокрема, ми проводитимемо опитування серед місцевих жителів, які потрапляли в таку ситуацію. Крім того, будемо займатися і просвітницькою роботою, щоб громадяни знали про свої права.

Проект реалізується за підтримки Європейського Союзу, в межах проекту «Українська регіональна платформа громадянських ініціатив».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень