Театральний сезон у Рівному закриють... незакінченою п’єсою

Уже цими вихідними

15 червня о 19:00 у Рівненському драмтеатрі покажуть останню в цьому сезоні виставу. Опісля - велика сцена закриється на більш як два місяці.

Дирекція театру планує здивувати глядачів фінальною постановкою. У неділю тут покажуть незавершену п’єсу німецького драматурга Георга Бюхнера – «Войцек».

Що у ній особливого, розповіла завліт Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру Ірена Боровець:

«Войцек» - п’єса дуже специфічна, особлива. Скажемо так, це не «Сватання на Гончарівці» - ми не знаємо, як відреагує публіка, так як матеріал сам по собі дуже специфічний і літературні критики щодо нього досі сперечаються. П’єса постійно обговорюється, ставиться у театрах, кілька разів була екранізована, у свій час за цим твором створили оперу. І це при тому, що вона - незакінчена.

В основі п’єси - реальна історія німецького цирульника, колишнього солдата, Йоганна Христіана Войцека, який із ревнощів убив свою кохану. Через бідність чоловік став «піддослідним кроликом» місцевого лікаря, а пізніше - втратив глузд. Після вбивства подруги його стратили.

Режисер-постановник п'єси Іван Данілін присвячує показ у Рівному пам’яті свого учителя - народного артиста України Володимира Сніжного.

У цьому сезоні «Войцека» покажуть тільки раз, однак, театрали мають надію, що у подальшому вистава матиме на їхній сцені довге життя. Крім того, саме з цією п’єсою вони планують поїхати на фестиваль.

Варто додати, що новий театральний сезон у Рівному відкриють наприкінці вересня – на початку жовтня. Восени актори планують відвідати з гастролями Брест та Ужгород.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень