Тарифи на комунальні послуги зростуть попри воєнний стан. Це вимога МВФ

Уряд готує нову методологію тарифів та соціальних міркувань під час війни

Україна отримує допомогу від Міжнародного валютного фонду. Меморандум передбачає поступове зростання тарифів на комунальні послуги для населення. Зокрема в листі України до керівництва МВФ йдеться, що Україна допускає підвищення комунальних тарифів для населення під час війни та після її закінчення.

Недовго залишилося чекати на підвищення тарифу на електроенергію з 2,64 грн/кВт до 4-5 грн/кВт.

 

А ще є газ – із 8 тис. до 10-12 тис. грн за 1000 куб. м. Опалення, вода, вивіз сміття – все підтягнеться автоматично.

 

Уряд запевняє, що використовуватиме «нову методологію тарифів та соціальних міркувань під час війни». Я навіть не уявляю що це буде, але народ України вже відчув «методологію», коли дозволили у грудні 2023 р. відключати споживачів за борги. Це у МВФ та Кабміні називають «стабілізацією системи», - каже голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Зауважимо, що в уряді запевняють, що для найбільш соціально незахищених верств населення передбачено надання пільг та субсидій на оплату комуналки.

Крім того, міністр енергетики Герман Галущенко на тлі чергових обстрілів об'єктів енергетики не теж виключає підвищення тарифів на світло. Але на сьогодні офіційного рішення щодо цього немає.

Кожен такий удар безумовно впливає на комерційну частину функціонування ринку. Зараз немає ніяких рішень щодо перегляду тарифів, долю ПСО чи заборону експорту, - каже Галущенко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень