Тараканівський форт пропонують накрити куполом і зробити справжнім британським музеєм (ФОТО)

А навколо будівлі створити туристично розважальний комплекс

Проекти реконструкції туристичних об’єктів Дубенщини презентували майбутні столичні архітектори. Презентації відбулися в одному з найстаріших замків України – замку князів Острозьких у Дубно, який уже впродовж 3-ох років співпрацює із студентами Київського національного університету будівництва та архітектури. Про це повідомляє прес-служба Рівненської ода.

Юні київські архітектори представили 4 проекти реставрації – Тараканівського форту, 64-гектарної території, що його оточує, а також Острозького замку та Луцької брами.

Так, на думку київських архітекторів Тараканівський форт може стати справжнім Британським музеєм.

Для цього необхідно законсервувати фундамент та стіни колишньої фортеці. І усю конструкцію накрити куполом. Це берегтиме її від атмосферних змін та зафіксує комфортний мікроклімат споруди.

А вже у середині форту можна облаштувати військовий музей з інтерактивними дошками, сенсорні екрани яких інформуватимуть відвідувачів про історію Тараканівського форту.

Вдало доповнюватиме експозицію солдатська лазня та полкова церква. 

Тараканівський форт може гармонійно інтегруватися у туристично-розважальний комплекс, який можна створити на території навколо будівлі.

Київські архітектори запропонували поділити її на зони. А на кожній з них розмістити готель, іподром, зоопарк, майданчик для скелелазіння, рекреаційну зону біля озера тощо. Запланували й зручні доїзди та парковки для подорожніх, але й варто було б подумати і про залізничну станцію.

Адже територія фортифікаційної споруди прилягає до залізничного шляху.  Також на фортовій території можна буде облаштувати музейну, паркову та етнозони.   

До того ж, дорогу, що веде до Тараканівського форту, вже розпочали ремонтувати. Історичний об’єкт має вигідне географічне розташування – розміщений неподалік траси Київ-Чоп, якою щодоби проїжджає 5 тисяч авто. А це потенційні туристи.

Ще один проект, що презентували київські архітектори, - це реконструкція частини Дубенського замку під готель. Керівництво області зазначає, що це єдині шляхи розвитку туристичних принад Рівненщини. Однак потрібно розуміти, що робота над цими проектами оцінюється роками та впирається в кошти. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень