Там, де буде зароджуватися життя: репортаж з ембріологічної лабораторії у Рівному (ФОТО)

Відкриють цю лабораторію вже до кінця цього місяця у Рівненському обласному лікувально-діагностичному центрі

В ембріологічній лабораторії використовуватимуть найсучасніші репродуктивні технології. Інакше кажучи, тут допомагатимуть безплідним парам штучно зачати нове життя. 

Лікар Тамара Розумнюк (на фото внизу) провела нам екскурсію ембріологічною лабораторією. 

Вона розповіла, що ввійти до лабораторії можна буде лише з допомогою спеціальної картки, яку потрібно буде прикласти до пристрою біля дверей справа. Тобто доступ сторонніх осіб сюди буде неможливий. 

За вхідними дверима є спеціальна кімната з шафами та холодильником. У шафах зберігається обладнання для проведення лабораторних маніпуляцій.

Ось в одній з шаф - спеціальна сіра діжка. У ній з допомогою рідкого азоту заморожуватимуть яйцеклітини та сперматозоїди, щоб використати через певний час. 

У другій кімнаті бачимо під стіною справа робоче місце лаборанта з невеликим мікроскопом. 

У наступній кімнаті у лівому кутку під вікном - чималий мікроскоп. Він, за словами Тамари Розумнюк, найдорожче обладнання лабораторії. 

Тамара Розумнюк пояснює:

Тут можна продивитися, проаналізувати відібраний матеріал - яйцеклітини чи сперматозоїди. У мікроскопа є рухливі маніпулятори (довгі голки). З їхньою допомогою вдається впіймати сперматозоїд і ввести у яйцеклітину. 

За сусідніми дверима - мала операційна. У ній у жінки під анестезією братимуть яйцеклітини.

Передаватимуть вилучені яйцеклітини через спеціальне віконце у лабораторію.

У лабораторії - столики з підігрівом і завжди однакова температура, щоб не зашкодити яйцеклітинам та сперматозоїдам, не зруйнувати їх. Тут також з допомогою спеціального обладнання влаштований необхідний мікроклімат: з відповідною температурою, вологістю.  

Два чималі, схожі на холодильні камери, ящики - це інкубатори. У них і зароджуватиметься нове життя.

Саму операцію зі штучного запліднення проводитимуть у малій операційній. Тобто підсаджуватимуть жінці вирощений зі штучно заплідненої яйцеклітини ембріон.  

А у цих кімнатах перебуватимуть пацієнтки до та після процедур.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень