Там є потустороннє життя: Як легко почистити матрац у домашніх умовах

Варто знати кілька хитрощів

Плями на матраці – неприємне видовище, яке з часом з’являються майже на всіх основах ліжок. Тож, окрім регулярного прання постільної білизни, треба регулярно чистити матрац під плям поту та інших виділень.

Здавалося б, почистити самостійно величезний матрац непросто, але це можливо.

Як дбати про чистоту матраца

  1. Матрац необхідно пилососити щоразу при зміні постільної білизни. Використовуйте вузьку насадку, аби прибрати пил у щілинах, де можуть накопичуватися відмерлі часточки шкіри, пил і пилові кліщі, та сміття.
  2. Двічі на рік матрац потребує глибокого чищення. Плями видаляйте за допомогою спецзасобів, потім очищуйте всю поверхню загалом.
  3. Зберігати свіжість матраца допоможе провітрювання. Прокинувшись, не поспішайте одразу застеляти ліжко. Лишіть його розстеленим на 15-20 хвилин, аби воно просохло після нічного сну. Тоді матрац залишиться чистим довше.

Як почистити поверхню матраца не витративши великих грошей

Звісно, двічі на рік матрац можна завезти у хімчистку, де за вас все зроблять. Але коштує це недешево, адже окрім послуги чищення, вам доведеться двічі платити за доставку. Не у кожен автомобіль влізе матрац.

Проте матрац можна почистити власноруч. Вам знадобиться засіб для миття посуду, сода і трохи часу.

Плями обробіть рідиною для миття посуду і зачистіть щіткою. Дайте висохнути цим ділянкам, а потім посипте матрац содою. Це дозволить поглинути зайву вологу та нейтралізувати запахи.

 

Залиште соду на кілька годин, а потім ретельно пропилососьте матрац.

Аби видалити неприємний запах з матраца, нанесіть на нього кілька крапель евкаліптової або іншої ефірної олії. Проте не переборщіть з цим, щоб потім сильний запах не заважав вам спати.

Джерело: meta

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень