Така 1 гривня принесе вам 40 тисяч: перевірте гаманці, адже монетка може бути де завгодно

Власник монети — продавець із Києва

Деякі українські монети можуть бути неймовірно цінними, хоча, на перший погляд, помітити їх «родзинку» буває непросто. Перевірте гаманці, адже там можуть бути дуже цікаві екземпляри, як-от 1 гривня 1992 року, яку через рідкісний дефект продають майже за 40 тисяч.

У чому особливість монети, розповідає РБК-Україна з посиланням на сайт Violity.

Як виглядає цінна монета

Власник монети — продавець із Києва. Він розмістив свій лот на аукціоні та додав декілька фото, на яких можна помітити, що ця 1 гривня має незвичайний вигляд та має мідно-нікелевий сплав.

Уся річ у тому, що монета має певний дефект, який позначається спеціальним кодом («шифром для нумізматів) - 1.2 АБг.

 

Таку класифікацію отримали пробні монети, які карбувалися у 1992 році.

Вони не мають напису або ж будь-яких засічок на гурті. Монети не мали потрапити в обіг. Їх карбували лише для того, аби перевірити та налаштувати обладнання.

Втім, іноді рідкісні монети, які мали перетопити, усе ж потрапляють в обіг та до колекцій нумізматів. Поціновувачі рідкісних лотів цінують подібні екземпляри, а тому готові віддавати за них чималі гроші.

Скільки коштує 1 гривня 1992 року

Свій лот продавець оцінив у 39 тисяч 500 гривень. Він не захотів виставляти монету на аукціон, а тому поставив одразу фіксовану ціну.

Нині за лотом стежать 24 користувачі. Це свідчить про те, що рідкісна монета дійсно цікавить нумізматів. Втім, чи вдасться продати її саме за таку ціну — невідомо. Якщо монета не матиме попиту, власник можна знизити вартість.

Але є ймовірність того, що лот захочуть придбати декілька нумізматів, тоді вартість може суттєво збільшитися.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень