Головний шляховик Рівного - про ситуацію з небезпечним для школярів підземним переходом

У підземному пішохідному переході на вулиці Дубенській на кінцевій зупинці тролейбуса №2 нема освітлення і кількох металевих решіток дощоприймачів

Тож школярі, які проходять переходом до школи №27, ризикують впасти у дощоприймач та травмуватися. На цю проблему звернула увагу екс-депутат міськради Рівного Лариса Зелінська. 

Хоча торік у цьому переході переході зробили капітальний ремонт, у квітні цього року з нього вкрали решітки дощоприймачіви і знищили освітлення. Тоді заступник начальника міського управління житлово-коунального господарства Рівного Володимир Лапюк повідомляв, що усунути цю небезпеку доручили міському шляхо-експлуатаційному управлінню. І начальник міського ШЕУ Віктор Климук запевняє, що решітки вони тут встановлювали. Втім, їх знову вкрали.

Говорить Віктор Климук:

Їх встановили. Але відбуваються у нашому місті як не на одному, то на іншому об’єкті акти вандалізму, де грабують, розтягують, здають у металолом.

 

У задовільному стані перебувають ті підземні переходи, які віддані в оренду: це на вулиці Соборній біля ЦУМу, на проспекті Миру, на розі вулиць Богоявленській-Шухевича. А ті, які перебувають без нагляду,  у плачевному стані. Це підземні переходи на вулицях Дубенській і Соборній у мікрорайоні Ювілейний.

Віктор Климук сподівається, що до 1 вересня вони встигнуть відновити освітлення у переході на вулиці Дубенській і знову тут покласти решітки дощоприймачів. Втім, це ситуації надовго не поліпшить. Щоб підземні переходи були безпечними, вважає головний шляховик міста, найкраще їх здавати в оренду для торгівлі чи інших видів діляьності. Бо орендар і утримує їх у належному стані і ще й платить якісь гроші за оренду до бюджету міста. А ось на ті, які не в оренді, тільки доводиться витрачатися з міського бюджету на утримання.   

У найгіршому стані нині, за словами Віктора Климука, перехід мікрорайону Ювілейний, який колись в аварійному стані на утримання місту передало підприємство «Рівнеазот». Цей перехід, каже головний шляховик Рівного, його підлеглі утримують у належному санітарному стані, але він потребує капітального ремонту.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень