Сироту на навчання у Рівному поновили через суд

Хлопця-сироту, якого відрахували з вищого профтехучилища за неуспішність, суд поновив на навчанні. Інтереси 17-річного студента у суді відстоювала Рівненська міська прокуратура.

Зокрема, прокуратурою встановлено, що хлопця відрахували  у січні  2016 року з одного із рівненських училищ  у зв’язку з неуспішністю. Однак при цьому заклад освіти, будучи піклувальником неповнолітнього хлопця, не надав можливість йому перездати іспити, чим не виконав свій обов’язок щодо забезпечення права дитини-сироти на здобуття безкоштовної освіти. Крім того, керівництвом навчального закладу про відрахування дитини-сироти не повідомили орган опіки і піклування.

Як повідомляють з прокуратури, після відрахування дитина втратила стипендіальні виплати та кілька місяців перебувала без фактичного піклування та засобів для існування.

Рівненська місцева прокуратура звернулась до Рівненського міського суду з адміністративним позовом про скасування незаконного наказу керівництва навчального закладу з метою  надання дитині можливості  поновитись на навчанні в найкоротший термін. Судом позицію прокуратури підтримано та позов задоволено в повному обсязі, – зазначив заступник керівника Рівненської місцевої прокуратури Максим Горковенко.

Тепер хлопець-сирота матиме змогу продовжувати навчання шляхом перездачі іспитів, проживати в гуртожитку та отримувати соціальну стипендію.

Втім, відомо, що навчальний заклад у встановленому законом порядку подав апеляцію на рішення суду. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень