Свиней знищили, дерев'яні конструкції спалили: що ще потрібно, аби ліквідувати АЧС на Рівненщині?

В одному з сіл наразі тривають протиепізоотичні заходи

Селян просять 40 днів не розводити свиней, аби локалізувати АЧС. На Дубенщині тривають протиепізоотичні заходи, які пов’язані із виявленням хворих тварин у селі Острів. 

Як повідомили ветеринари на засіданні обласної надзвичайної протиепізоотичної комісії, усіх хворих свиней, яких виявили у приватних господарствах, знищили. Про це пише прес-служба Рівненської ОДА.

Приміщення, де вирощували тварин, дезінфікували, а дерев’яні конструкції спалили. 
Відшкодовувати кошти за тварин господарям будуть з місцевого бюджету Мирогощанської ОТГ. Адже саме до неї входить село Острів.

Крім того, ветеринари провели протиепізоотичне розслідування. Проте виявити джерело вірусу не вдалося.


Аби локалізувати поширення захворювання АЧС, село Острів віднесли до зони захисту. Його жителям ветеринари рекомендують забити усіх свиней, якщо вони клінічно здорові, для власних потреб. І не розводити тварин 40 днів, щоб розірвати епізоотичний ланцюг.

Населені пункти Дубенщини та Здолбунівщини в радіусі 10-ти кілометрів від зони захисту увійшли до зони нагляду.
Людям на сходах сіл пояснюватимуть небезпеки хвороби АЧС. Також на період карантину у зонах забороняється переміщення свиней та м’яса. 

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко доручив активізувати роботу мобільних пунктів, що складаються із поліцейських та ветеринарів, за цим процесом, щоб уникнути розповсюдження хвороби.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень