Святкування 30-ї річниці Незалежності на Рівненщині «розтягнуть» до кінця року

Уже відомо, які «родзинки» підготували для мешканців області цьогоріч

Святкування 30-ї річниці незалежності на Рівненщині пройде з розмахом. Підготовку до ювілею почали ще на початку року і навіть створили спеціальну робочу групу, яка курує цей процес, повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Гемберг.

Каже, дати святкування значно розширили – перші заходи із відзначення круглої дати почалися ще в травні, а останні будуть аж наприкінці року. Втім, основні події заплановані саме на 23-24 серпня:

– 23-го серпня о 8.30 на майдані Просвіти у Рівному буде урочисте підняття головного прапора країни у нашій області. Після цього буде достатньо велика насичена програма: кожна територіальна громада напрацювала досить великий графік подій, які будуть. І це не події, що пов’язані з культурними заходами, а й спортивні, освітні та презентаційні, – наголошує чиновник.

На фото - заступник голови РОДА Сергій Гемберг
На фото - заступник голови РОДА Сергій Гемберг

Зважаючи на епідситуацію та рекомендації міністра охорони здоров’я, більшість заходів проводитимуть просто неба. Тож в ОДА сподіваються, що погода цьому сприятиме.

Серед цьогорічних «родзинок» – 3-денний фестиваль у Пересопниці, міжнародна «Art Jazz School» у Рівному, а також унікальна акція «Доріжка Незалежності» та акція «Вишиванка для немовляти», яку в області хочуть зробити традиційною, розповіла начальниця облуправління культури Любов Романюк:

– Кожна тергромада матиме власний графік святкування Дня Прапора та Дня Незалежності і на Рівненщині буде багато заходів обласного значення всеукраїнського масштабу.

 

Наприклад, вдруге буде проходити акція «Вишиванка для немовляти» – наші найкращі майстри народного вжитку вже підготували вишиванки для дітей, які народяться 23-24 серпня. І голова Рівненської ОДА Віталій Коваль буде особисто передавати ці вишиваночки для діточок на згадку і добрий шлях та хорошу пам’ять. Цю акцію ми хочемо зробити традиційною, – зауважила чиновниця.

На фото - начальниця обласного управління культури Любов Романюк
На фото - начальниця обласного управління культури Любов Романюк

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень