Священику з Рівненщини, який побився з колегою, заборонили служити у церкві

Його відсторонив від служіння митрополит

Про цю бійку сайт Радіо Трек писав у публікації На Рівненщині у релігійне свято побилися священики.

Коротко її суть: у велике релігійне свято - Успіння Пресвятої Богородиці - у селі Повча Дубенського району виник конфлікт між священиками Олександром Тимощуком Київського патріархату та Віталієм Бугою з МП.

Рівненська єпархія УПЦ КП тоді пояснювала, що московський священик напав на київського, бо той опинився на його території. Протилежна сторона - єпархія УПЦ - писала, що буцімто Тимощук спровокував Бугу, бо показав йому середній палець.

Митрополит Рівненський та Острозький Варфоломій УПЦ Московського патріархату на таку зовсім не угодну Богу поведінку свого підлеглого очі не заплющив. І, як повідомляють з Рівненської єпархії, за те, що Віталій Буга побив колегу, відсторонив його від служби. 

Окрім того, священика зняли з посади настоятеля Свято-Троїцького храму у селі Повча Дубенського району та позбавили усіх раніше наданих церковних нагород.

Також у єпархії УПЦ МП повідомили, що

Віталій Буга приносить щирі вибачення своїм прихожанам та православним вірянам, котрих через свої необдумані дії ввів у спокусу, щиро розкаюється та сподівається на прощення і примирення, насамперед, від людини, котру образив.

У свою чергу Рівненська єпархія УПЦ КП повідомила, що 

сьогодні священик Рівненської єпархії УПЦ Московського патріархату Віталій Буга попросив прощення в протоієрея Олександра Тимощука.

І підкреслила, що

керівництво Рівненської єпархії УПЦ Московського патріархату все ж таки знайшло в собі сили визнати, що саме їхній священик став ініціатором бійки.

Також у єпархії УПЦ КП додали, що

Олександр Тимощук простив своєму кривднику та забрав заяву з поліції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень