Супергерої в кіно більше схильні до насильства, ніж лиходії

Вчені провели дослідження

Вчені звинуватили героїв у підвищеній схильності до насильства. За результатами дослідження кінолиходії змогли випередити протагоністів лише в шантажі і тортурах, інші негативні досягнення дісталися супергероям.

Американські фахівці з університету штату Пенсильванія підрахували, що супергерої частіше здійснюють насильницькі дії на екрані, ніж антагоністи.

Вчені переглянули десять популярних кінокоміксів 2015 і 2016 років, серед яких були «Дедпул», «Людина-мураха», «Загін самогубців», «Месники: Ера Альтрон» та інші. За результатами дослідження, на рахунку в супергероїв - 2 191 акт насильства проти 1 724 у лиходіїв.

 

 

Герої використовували смертельну зброю 6590 разів, в той час як антагоністи - 604 рази. Єдине, в чому лиходії виявилися попереду - це шантаж, тортури і приниження. На їхньому рахунку 237 епізодів проти 144 у позитивних персонажів. Чоловіки в супергеройському кіно здійснюють насильницькі дії у’пятеро частіше, ніж жінки.

Варто зауважити, що фахівці зібрали в одному дослідженні фільми з різних вікових рейтингів і з різними типами супергероїв.

 

Наші новини у Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Теги: Кіно
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень