Суд скасував арешт активів "Рівнеазоту"

Арешт був накладений навесні цього року в рамках розслідування кримінальної справи за завдання державі групою компаній Ostchem Дмитра Фірташа шкоди у розмірі близько 6 млрд грн

Печерський суд Києва всупереч протесту прокуратури зняв арешт з активів підприємства "Рівнеазоту".

Про це йдеться в рішенні суду, зареєстрованому в Єдиному реєстрі судових рішень, передає УНІАН.

"Підставами для скасування заходів забезпечення кримінального провадження є обставини, які свідчать про те, що не встановлено наявність достатніх підстав для арешту майна, відсутні достатні докази, що вказують на скоєння особою або особами, на майно яких слідчий просить накласти арешт, кримінального злочину, а також не встановлений розмір шкоди", - говориться в рішенні суду, підписаним суддею Литвиновою.

Крім того, суддя, після шестимісячного судового рішення про накладення арешту на активи "Рівнеазоту", дійшов висновку, що тепер прохання слідчого про арешт активів не є аргументованим.

Присутній на судовому засіданні представник прокуратури і слідчий МВС виступили категорично проти зняття арешту з активів "Рівнеазоту".

За їхніми словами, головне слідче управління МВС веде розслідування порушеної в середині березня цього року кримінальної справи за несплату "Нафтогазу України" 5,7 млрд грн за спожитий газ. При цьому лише "Рівнеазот" має борг у розмірі 977 млн грн, а сума недоотриманих доходів становить 745 млн грн.

Як повідомлялося, Group DF, що об'єднує активи Дмитра Фірташа, в кінці травня заявила про зупинку роботи черкаського "Азоту" і "Рівнеазоту", назвавши причиною тиск на бізнес з боку представників влади.

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк на початку червня звинуватив Дмитра Фірташа у свідомій зупинці "Рівнеазоту" і черкаського "Азоту" через небажання заплатити мільярдні борги за газ НАК "Нафтогаз України", і виступив із погрозою націоналізувати ці великі хімічні підприємства.

У відповідь Group DF стверджувала, що борги черкаського "Азоту" і "Рівнеазоту", згадані Яценюком, накопичені в 2010-2011 роках, тобто ще до їхнього входження в Group DF.

Пізніше "Нафтогаз" погодив з Ostchem Дмитра Фіратша графік погашення боргу і розблокував поставки газу хімзаводам. А в кінці вересня ПАТ "Рівнеазот" та ПАТ "Азот" (Черкаси) - почали процес запуску виробництв після відновлення подачі газу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень