«Суцільний провал», - освітяни визнали проблеми цьогорічного НМТ

Каміння полетіло в бік міністра Лісового

Український центр оцінювання якості освіти зіткнувся з низкою технічних проблем при проведенні національного мультипредметного тесту, - повідомляє освіта.ua

Проблеми визнала директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, підбиваючи перші підсумки проведення основної сесії тестування.

Очевидно, що були технічні труднощі. І учасники бачать це, коли виконують тестові завдання. У нас, на жаль, постійно здійснюються хакерські атаки і, очевидно, що окремі представники рф не хочуть, щоби наші вступники отримали результати, і відповідним чином працюють. Також не завжди все було справно з технічної точки зору, коли ми говоримо про швидкість і якість інтернету, – сказала Вакуленко.

Водночас вона запевнила, що переважна більшість учасників отримають результати вступних випробувань. Ті вступники, які їх не тримали під час основної сесії, матимуть можливість брати участь у додатковій сесії.

Окрім того, при проведенні тестування виникали труднощі, пов'язані з повітряними тривогами, - каже Вакуленко:

На жаль, ворог активізувався, і ми щодня отримуємо по декілька повітряних тривог. Особливо це, звичайно, стосується північних і південних регіонів. Харківщина, на жаль, мало яку сесію тестування прожила без повітряних тривог. Те саме стосується, звичайно, і Миколаївщини, і Запоріжжя. І ці повітряні тривоги були доволі тривалими, і певна частина учасників не змогла завершити оцінювання, – зазначила директорка УЦОЯО.

Нагадаємо раніше Вакуленко зазначала, що цьогорічне НМТ стало безпрецедентним щодо проявів недоброчесності вступників. Її заява обурила батьків випускників.

Про це ми писали у матеріалі:

«НМТ цього року - ганьба!», - істерика батьків через цьогорічне тестування набирає обертів

 

Втім визнання освітянами технічних проблем також викликало шквал критики з боку батьків. Ось лише деякі з їхніх коментарів, зокрема і до міністра освіти Оксена Лісового.

Мама

Цьогорічне НМТ - це суцільний провал. Ваші безглузді пояснення нікого не цікавлять. Пане Оксене, ганьба вам як міністру. Піаритися у Львові вмієте, а навести лад у УЦОЯО нема часу?

 

Пенсіонер

Уцояо визнало бла-бла-бла... А хто компенсуватиме дітям бали, втрачені чарез технічні проблеми? Ви знали наперед, що таке буде, але НІЧОГО не зробили, щоб запобігти! Натомість придумали хитромудру відмазку -- апеляція результатів у цьому році не передбачена! 

 

Олена

А ви не думаєте, що треба додати балів дітям за це? В дитини усе тестування висів комп’ютер. Він неодноразово про це вказував, але усі розводили руками.

 

Алеся

МОН не підготувалося до проведення НМТ. Але винні діти . Комп’ютери висіли постійно, повітряні тривоги, 1,5 років війни, звичайно все це вплине на результати НМТ. Але нашому Міністерству і владі просто начхати на дітей. Головне їхні діти влаштовані. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень