СУБСИДІЇ: хто в Рівному їх матиме, а хто – ні

Зміни у законодавстві

З 1 травня Мінсоцполітики України змінило форму декларації про доходи. Відтепер громадяни зобов’язані декларувати доходи абсолютно усіх членів родини (жінки, чоловіка, бабусь і дідусів, а також дітей, в т.ч. й неповнолітніх) незалежно від того, де вони прописані і фактично перебувають – в Україні чи за її межами.

Винятком стануть хіба що студенти денної форми навчання, які подадуть в Управління соцзахисту довідку з ВНЗ. Не враховуватимуться також доходи студентів, які навчаються за кордоном.

Що стосується усіх інших випадків перебування осіб за кордоном, то їхні сім’ї не мають права на субсидію. Проте, і тут є виняток: якщо інспектор переконається в низькій платоспроможності родини, він може вказати на необхідність отримання нею субсидії. Тоді доходом особи, яка перебуває за межами країни, вважають три прожиткові мінімуми.

Також «під табу» потрапляють домовласники, які

протягом останніх 12 місяців здійснили покупку на суму більше 50 тисяч гривень або ж набули права власності на речі, які перевищують цю суму. В цьому випадку сім’я втрачає право на субсидію.

Детальніше про це нам розповіла начальник управління праці та соцзахисту населення у Рівному Віра Мельник:

Претенденти на субсидію повинні подати нам заяву в якій вони вказують, що за поточний період таких покупок вони не здійснювали. Єдине, що коли ми раніше виявляли такий факт, то просто утримували нараховану субсидію за вечь час. На сьогоднішній день постанова передбачає, що якщо ми виявимо, що все-таки сім'я чи хтось з її членів здійснили таку покупку, ми утримаємо всю переплату і сім'я матиме право на субсидію тільки з наступного опалювального сезону. Тобто, вони втратять цей сезон до кінця.

Раніше рівняни могли замовити акт обстження фактично проживаючих осіб, який дозволяв виключити доходи прописаних осіб, які насправді проживають за іншою адресою. В новій постанові передбачено, що цей факт буде враховуватися тільки у виняткових випадках.

До речі, бланки нових декларацій повинні поступити у ЖЕКи вже сьогодні. За попередніми підрахунками,

вони знадобляться майже 30 тисячам рівнян, яким подавати цю декларацію доведеться двічі: в найближчий час і на початку нового опалювального сезону, тобто - у жовтні.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень