Створення симуляційного центру у Рівному може врятувати життя сотням людей (ФОТО)

Поки ж медики тренуються у такому центрі у Тернополі

Нещодавно троє медиків обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Рівного брали участь у спеціальному тренувальному курсі «Командна взаємодія в умовах роботи бригади ЕМД».

Свою майстерність лікарі відточували у симуляційному центрі, який віднедавна працює у Тернопільському державному медуніверситеті. Тут встановлено усе необхідне обладнання та доступні манекени для тренування.

За словами лікаря обласного центру екстреної медичної допомоги та медичних катастроф Андрія Стахнюка, це були перші подібні навчання, в яких брали участь медики з Рівного. Впродовж трьох днів вони відпрацювали більше двадцяти ситуаційних завдань, зокрема щодо найбільших загроз життю та здоров’ю людини. Від пологів і реанімації новонароджених, політравм та реанімації дорослих.  

Головним чином медики вчилися співпрацювати з потерпілим і оточуючими, диспетчерами станції швидкої допомоги, бригадою медиків та лікарями приймального відділення медзакладів та вузькими спеціалістами, яких залучають до надання допомоги.  

Налагоджена комунікація та стандартні, на перший погляд, дії дають можливість виграти дорогоцінний час. Чому це так важливо, стає зрозумілим за кілька хвилин перегляду відео, опублікованого на YouTube каналі Екстрена медична допомога України.

Особливість тренування у симуляційному центрі дуже доступно пояснила медик Ганна Свереда, яка раніше проходила інтернатуру Рівненському ОЦЕК та МК.

Як пояснює Андрій Стахнюк, нині медики працюють над проектом створення симуляційного центру у Рівному на базі ОЦЕМ та МК. Цей проект хочуть подати на розгляд і фінансування, принаймні частково, за кошти Громадського бюджету у Рівному.  

І до слова, Рівне представить свою команду медиків швидкої медичної допомоги на змаганнях, які відбудуться у Черкасах уже наступного тижня. Під час «Черкаських ралі - 2018» Рівненські медики змагатимуться за звання кращих серед 40 команд – учасниць, у тому числі і закордону.

Медичні ралі, які цього року приймають у Черкасах, це щорічні змагання бригад екстреної медичної допомоги України. Це змагання для перевірки рівня теоретичних та практичних навичок у працюючих медиків. Змагання розпочнуться у середу, 30 травня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень