Студентка РДГУ перемогла у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт

Вже не вперше вона вразила журі дослідженням антисемітських матеріалів на шпальтах різних видань Рівненщини під час Голокосту

Минулого тижня завершився Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Історичні науки» у Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті ім. Г.Сковороди.
Студентка рівненського державного гуманітарного університету Анна Скібчик представила на конкурс роботу порівняльного аналізу антисемітських публікацій видавництва «Волинь» під час Голокосту. Її науковим керівником є Роман Михальчук, кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії РДГУ.

Зокрема у часи, опрацьовані Анною Скібчик, преса зловживала подібною пропагандою. Як йдеться у анотації до наукової роботи:

Напрямки антисемітської пропаганди включали звинувачення євреїв у бідах українців та всього людства. Демонізація євреїв, позбавлення їх людської гідності мали на меті дегуманізувати жертв, спровокувати поводження з ними, як не з людьми. Зважаючи на прийоми психологічного тиску на читача, весь спектр опублікованих антисемітських матеріалів, їх різноплановість та конкретна направленість могли сприяти ефективності нацистської пропаганди. 


Цього разу Анна посіла на конкурсі друге місце. Проте переконана, що подальші наукові пошуки сприятимуть запобіганню ворожості проти нацменшин та боротьбі з нетолерантністю.

Після перемоги на конкурсі студенткою зацікавилися з Українського Інституту вивчення Голокосту «ТКУМА» щодо її участі в молодіжних конференціях Голокостознавчих студій та міжнародних проектах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень