«Стоград» призупинив будівництво за музеєм

В цьому запевняє юрист компанії

Територія скандального будівництва багатоповерхівки за обласним краєзнавчим муєеєм

Скандальне будівництво дванадцятиповерхового житлового комплексу поруч з історичною пам‘яткою Рівного – Краєзнавчим музеєм – призупинено.

Майданчик будівництва 12-поверхівки за Рівненським обласним краєзнавчим музеєм

Через неузгодженість у нормативних актах, адже як стверджують музейники, територія, на які планується будівництво, відноситься до охоронної зони культурної пам’ятки. Проте, за словами представника забудовника, в них є всі необхідні погодження та документи, і там не вказано, що ця територія відноситься до музею, повідомив юрист компанії-забудовника «Стоград» Микола Сміховський:

 

- Не входить на частину ділянки, яка є охоронною зоною музею. Це відображено на генплані, який погоджено з Управлінням охорони пам’яток в 2002 році. Зараз розглядається питання про внесення змін до генплану. Коли ці зміни будуть затверджені, відповідно, можуть бути коригування, але, наразі, ми керуємося тим, яке є дійсним, чинним. Не входить місце розташування об’єкта у охоронну зону музею. В нас була зареєстрована декларація про початок будівельних робіт. Оскільки виникло таке питання резонансне, ми звернулися до інспекції, наразі будівельні роботи призупинили, поки не буде визначено якийсь результат.

Він також підтвердив, що дозволена висота будинку – 40 метрів, тобто, цілком ймовірно, що планується саме 12-поверхівка.

Територія скандального будівництва багатоповерхівки за обласним краєзнавчим муєеєм

У паспорті об’єкта зазначено, що в багатоповерхівці буде 110 квартир - від 1-кімнатних до 3-кімнатних.

Територія скандального будівництва багатоповерхівки за обласним краєзнавчим муєеєм

Втім, громаду міста це не втішає. Вони впевнені, що всі узгодження були домовлені. Не вірять і прокуратурі, адже саме цій структурі ще в 2007 році надали ділянку в користування. Тож, люди впевнені, що прокуратура не надто втручатиметься у реальне вирішення цієї справи. Керівництво музею зустрічалося із забудовником, і вказало їм про охорону цієї території, втім, реакції не було, говорить директор обласного краєзнавчого музею Олександр Булига:

 

- Нам вдалось встановити, хто замовник цих робіт, це фірма «Стоград», до якої ми звернулися, вони нам сказали, що будуть будувати. А як будувати? Це ж є зона регульованої забудови. Покажіть якісь документи на це. Ну, сказано було, що документів, в принципі, не потрібно, бо те, що це зона охороняється від забудови було визначено ще в радянський час, а зараз це, ніби, ніякої дії немає.

Нагадаємо, у  Рівному планують накласти мораторій на будівництво на вулиці Толстого, доки не буде прийнятий історикоопорний план. Це вирішуватимуть під час сесії. Втім, депутати переконані, без тиску громадськості, жоден мораторій забудовники не братимуть до уваги. а музей планує подавати позов до суду.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень