Стайня поблизу дитсадка та бібліотеки Рівного: ноу-хау, яке підпадає під заборону

Поки міські чиновники мовчать, у Держпродспоживслужбі рекомендують власникам коней перевести тварин в інше місце. На це є дві причини

Нагадаємо: на сусідство зі стайнею днями поскаржились батьки дитсадка № 31. А керівництво закладу навіть звернулося за допомогою в управління освіти та управління Держпродспоживслужби. Тут з ситуацією ознайомились і прокоментували її «Радіо Трек».

По-перше, утримувати тварин у необладнаному приміщенні, себто у тій стайні, що розташована за обласною науковою бібліотекою у центрі міста, не можна. По-друге, тварин не можна тримати на відстані ближче ста метрів від дітей. Детальніше розповідає в.о. начальника управління Держпродспоживслужби у рівному Василь Дмитриєв:

До нас з приводу сусідства зі стайнею поскаржилась завідувачка дитсадка № 31. Ми виїжджали на місце і ось, що можемо сказати. У цьому місці не може бути стайні. Поясню: згідно з затвердженими державними санітарними правилами планування та забудов населених пунктів, забороняється утримання сільськогосподарських тварин чи будь-яких інших ближче, ніж на 100 метрів від будівель. У цій ситуації, стайня розміщена за 10 метрів від дитячих майданчиків. Також є закон, який захищає тварин від жорстокого поводження. У статті 7 цього закону чітко написано, що стайня повинна мати природне освітлення, вентиляцію, відповідний температурний режим.

Тож після побаченого комісія із Держпродспоживслужби рекомендувала власникам тварин перевезти їх на ночівлю за місто або навіть у Городище. Там, як відомо, є тваринницькі приміщення, які винаймає рівненський зоопарк.

Також, за словами Дмитриєва, власники коней не мають відповідних дозволів на землю під стайнею.

До слова, Головне управління Держгеокадастру у Рівненській області дало відповідь на офіційний запит «Радіо Трек», що стосувався саме земельного питання.

«Згідно з даними Державного земельного кадастру, земельна ділянка площею 0, 3530 га на вулиці Короленка, 6 у Рівному перебуває у постійному користуванні Комунального закладу «Рівненська обласна наукова бібілотека» Рівненської обласної ради для обслуговування бібліотеки», - йдеться в офіційній відповіді із Держгеокадастру.

Зауважимо, що на задньому дворі обласної наукової бібліотеки й далі триває зведення сцени, а на Лебединці охочі рівняни за окрему плату можуть покататись на цих конях.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень