Статус для вояків: Смачило чекає в гості АТОвців, бо не хоче підписувати абищо

Невдовзі добровольцям з Рівненщини видаватимуть посвідчення учасника АТО, запевняють у Рівненській ОДА. АТОвці впевнені, що такі посвідчення їм потрібні і дуже на них чекають. Однак, виявляється, не все так просто.

Учасники бойових дій на Донбасі звинувачують юстицію у гальмуванні видачі посвідчень

Як пояснили в Рівненській ОДА, посвідчення видаватиме спеціальна комісія і підписуватимуть його у очільника адміністрації та обласної ради. Воно буде дійсне лише на території Рівненської області.

Після встановлення статусу бійці, члени сімей загиблих добровольців матимуть змогу отримати грошову допомогу, а також право на окремі пільги за рахунок обласного та місцевих бюджетів. 

Комісія не надаватиме повноцінний статус учасника АТО. Бо його мають встановлювати на державному рівні.

Наразі документи з Рівненської ОДА перебувають на розгляді в Головному управлінні юстиції у Рівненській області. Однак, очільниця юстиції Іванна Смачило не може підписати їх.

Іванна Смачило каже, що готова співпрацювати

Про причини Іванна Смачило повідомила у телефонній розмові:

Я вийду у понеділок із відпустки і зберу їх у себе (очевидно добровольців, – ред.). Я буду робити усе, щоб знайти консенсус і зробити так, як хочуть добровольці. Що в межах моєї компетенції. Але добровольці повинні розуміти, що обласна адміністрація і рада прийняли розпорядження, а тепер хочуть, щоб юстиція зареєструвала не зовсім законний документ. І область звинувачує нас у тому, що ми блокуємо реєстрацію документів.

Іванна Смачило пообіцяла сприяти отриманню вояками подібних документів, але лише після того, як врегулюються усі «юридичні нюанси» на державному рівні.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень