«Станьте в коло і підірвіть себе», або фронтові світлини Харвата у Рівному

У краєзнавчому музеї презентували світлини рівнянина Олександра Харвата

Олександр Харват представив чорно-білі світлини, які зробив за три доби на Луганщині. Фото, як і спогади з поїздки, вразили присутніх на відкритті виставки «Війномир’я».

Фотограф розповідав те, що вразило його самого:

Розповідали мені багато історій, і з точки зору логіки здорової – усі вони жахливі. Я спілкувався з одним хлопцем, він вийшов з оточення живими і здоровим. Коли були військові дії, йому була команда зі штабу вийти в конкретний регіон. Його група потрапила у оточення. Багатьох вбили. Залишилось троє військових, коли вони зв’язувались із командуванням, то їм просто порадили підірвати себе гранатою. Щоб не потрапили у полон. Тепер цей чоловік розповідає цю історію, і вона жахає усіх.

Олександр Харват зізнався, що навіть не знає імен усіх вояків, які зображені на світлинах:

Усі між собою спілкуються лише по позивним. Імена називали мені тоді, коли була якась степінь довіри, яка може бути за три дні. Вразило і те, що жоден з них не сказав, що хоче додому. Усі хочуть завершення війни. Усі з них поранені, дехто кілька разів. У більшості на тілі є такі рани, що страшно глянути.

Вражений фотограф і тим, як вояки живуть на лінії фронту.  Усе це, та нвіть більше, фотограф відобразив у чорно-білих світлинах.

Виставка світлин показує і побут військових, і їх дозвілля на фронті. І звичайно самих вояків. Їх емоції, каже фотограф, особливі.

Виставка діятиме у Рівненському обласному краєзнавчому музеї близько місяця.

Нагадаємо, на виставці у Рівненському краєзнавчому музеї презентували унікальну ікону Юрія Нікітіна «Богородиця - покровителька українських воїнів». Ікону написано спеціально для Рівненщини. На перший план ікони винесли відомих постатей краю.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень