Стан довкілля Рівненщини не відповідає стандартам ЄС

Для того, аби бути учасником ЄС, треба змінити майже все

У Рівненській області продовжують реалізовувати зміни у сфері збереження довкілля. За круглим столом зустрілися спеціалісти екології з Рівненської та Волинської областей. Головне питання, яке обговорювали - це шляхи впровадження екологічних зобов’язань угоди про асоціацію з ЄС.

[media=107124] [media=107125]

Про готовність в регіонах втілювати ці вимоги розповідає Голова правління ресурсно-аналітичного центру «Суспільство і довкілля» зі Львова Наталія Андрусевич:

Можна сказати, що зараз оця інпламентація угоди про асоціацію відбувається на національному рівні тому, що зараз іде процес апроксимації. Тим не менше неправильно виключати зараз регіони з цього процесу.

 

Адже кожен регіон є особливий, є проблеми, які є шляхи їх вирішення, які повноваження можна надавати місцевій владі. Тобто це все зараз треба враховувати.

За словами Наталії Андрусевич, вже зараз потрібно залучати регіональну владу до цього процесу.

На цій зустрічі обговорили екологічні проблеми сусідніх Рівненських та Волинських областей, підняли питання про необхідність переробки та сортування сміття, очищення річок та атмосферного повітря, очищення земель від пестицидних відходів.

[media=107121] [media=107123]

Представники двох областей також поділилися своїми досягненнями у збереженні довкілля. До слова, у Луцьку містяни вже давно звикли сортувати сміття і контейнерів по місту щонайменше втричі більше, аніж у Рівному.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень