США, Британія та Канада звинуватили Росію у спробі викрасти розробку вакцини від ковіду (ВІДЕО)

Через інтерент – за допомогою хакерів

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб заявив у четвер, що «абсолютно неприйнятно, аби діяльність російських спецслужб була спрямована на тих, хто бореться з пандемією коронавірусу».

За його словами,

Хакери, що мають стосунок до російської розвідки, вдаються до спроб викрадення досліджень, пов’язаних з розробкою вакцини від коронавірусу у дослідницьких центрах США, Великої Британії і Канади, повідомили в четвер представники служб безпеки цих країн, пише The Washington Post.

Стверджується, що хакери, які належать до групи, відомої як APT29, the Dukes або Cozy Bear, намагаються здобути інформацію про дослідження, пов’язані з розробкою вакцини від коронавірусу у наукових центрах цих трьох країн, йдеться у спільній заяві офіційних представників.

Видання повідомляє, що зазначена хакерська група – це одна з двох російських шпигунських груп, яким вдалося проникнути у комп'ютери Національного комітету демократичної партії США напередодні президентських виборів 2016 року.

«Абсолютно неприйнятно, аби російські спецслужби спрямовували свою діяльність на тих, хто бореться з пандемією корона вірусу», – заявив Рааб.

Наразі офіційними представниками не розголошується, чи були якісь російські зусилля успішними та проти кого конкретно вони були спрямовані.

Тим часом Москва спростує такі звинувачення.

«У нас немає ніякої інформації про те, хто міг би проникнути у комп’ютерні мережі фармацевтичних компаній і дослідницьких центрів Великобританії», – заявив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков. – Ми можемо сказати тільки одне: до таких спроб Росія не має жодного відношення».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень