СРСР у головах, або Навіщо у Рівному вказують час у талоні до лікаря, якщо за ним не приймають

Задум, який би мав зменшити черги у поліклініках міста, не допомагає. Чому?

Не так давно у поліклініках Рівного відмовилися від совкових черг під реєстратурою зранку за талонами до лікаря. Тепер талон можна замовити по телефону.

Втім, скорочення однієї черги не скоротило іншу - під кабінетом лікаря. Адже хоч у талоні вказано час прийому, лікарі приймають за живою чергою, тобто, хто раніше прийшов під кабінет, той раніше на прийом і потрапив. Таке спостерігається у поліклініці №1 Рівного, що на вулиці Карнаухова.

Головний лікар поліклініки №1 Ярослав Багін пояснює, що приймати по талонній черзі не можуть, тому що пільговиків мусять обслуговувати першочергово, та й пацієнти недисципліновані:

Тому що ніхто не скасовував пільги для інших категорій населення. І це практично дотриматись не можна. Тому що не можна організувати з нашими людьми, щоб вони прийшли саме по талону. А комусь треба термінову консультацію. Ми не маємо можливості відмовити.

 

Якщо є можливість по талону приймати, то приймають. А ні – бувають всякі випадки.

 

Якщо є талони, то люди мають право приходити на той час, коли їм призначено. Для того воно й є. Лікар не може знати у кабінеті, хто з талоном. Іноді люди приходять – вже нема талонів. Або беруть прострочені талони.

За словами Ярослава Багіна, талони створені

не для зручності відвідувачів поліклініки, а для обліку пацієнтів у лікаря.

Головний лікар каже, що, можливо, з часом і буде так, що прийматимуть у поліклініці за часом, вказаним у талонах, але це буде тоді, коли дисципліна і порядок пануватимуть у галузі і по всьому місту заклади будуть об’єднані у комп’ютерну мережу. Тоді запис пацієнта до фахівця вторинного рівня меддопомоги здійснюватимуть за записом від лікаря первинного рівня. Тож не буде категорій пацієнтів, які йдуть до лікаря в першу чергу чи поза чергою. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень