Городину збирають, паркан встановлюють, а гроші рахують: про спорткомплекс на Макарова (ВІДЕО/ФОТО)

Скандалу не вийшло?

У Рівному офіційно розпочали зводити першу чергу спорткомплексу на вулиці Макарова.

До слова, одна з політичних партій на Рівненщині зняла цілий ролик проти будівництва,

бо, мовляв, рівняни не встигли зібрати урожай із тамтешнього поля.

Втім, як повідомляє Рівненська ОДА, про будівництво рівнян попереджали ще навесні цього року. Тим більше, землю під будівництво відвели давно. 

Конфліктувати з містянами будівельники не хочуть. Тож поки територію лише огороджують. А вже за тиждень сюди планують завести спецтехніку.

Загалом за перший рік планують звести фундамент та каркас майбутньої універсальної спортивної зали, розповів директор фірми ТзОв «Архітектурне бюро «ЯНКОР» Юрій Корнійчук:

Поки маємо домовленість із людьми. Вони днями мають зібрати урожай. Лише після цього почнемо працювати. Скажу відразу, відтягувати немає куди, адже передбачений великий об’єм земляних робіт. Їх треба зробити, поки не почалися дощі. Починатимемо рити котлован, а потім забиватимемо палі. Тут палі треба тільки місяць забивати. Це півтори тисячі паль. Потім вже бетонні роботи підуть. Зараз тих коштів, які прописані у технічному завданні по першому тендеру, достатньо, щоб каркас звести повністю. Вітражі поставити, але не оздоблювати їх. Це розтягнеться на цей рік, і на наступний.

На це будівництво вже виділили 50 млн гривень, які й повинні поки освоїти будівельники.

Загальну вартість будівництва спорткомплексу на вулиці Макарова оцінюють у 310 млн гривень.

Спортзал належатиме Рівненській обласній спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву.

Директор закладу Сергій Шемосюк під час офіційного старту будівництва нагадав, що на Рівненщині є багато тренерів та спортсменів, яким необхідно тренуватись у нормальних умовах:

Якщо будуть умови, то ми досягнемо вершин ще більших. Я завжди про це казав. Сьогодні Рівненщина має фанатичних і фантастичних тренерів, які виховують спортсменів вищих розрядів у ненормальних умовах. Ми сподіваємось нарешті отримати нормальні умови для тренування. Зважте на те, що ми вже третій рік поспіль – кращі.

Це будівництво спортивної зали дасть можливості і робочі місця, а також зробить інвестиції в розум людей. Інвестиції в економіку.

До слова, за підрахунками чиновників універсальна зала із трибуною на 3 тисячі глядачів зароблятиме близько 15 млн гривень на рік. Для порівняння, нині утримання школи олімпійського резерву обласній раді обходиться у 6 млн гривень на рік.

На офіційному відкритті голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко запевнив, що це не остання така субвенція від Міністерства спорту.

В наступному році держава продовжить програму виділення коштів на палаци спорту, і спорткомплекс на Макарова - серед основних претендентів на черговий транш.

Нагадаємо, будівництво офіційно стартувало у вівторок, 7 серпня.

Фото "Рівне вечірнє"

У матеріалі використані фото «Радіо Трек» та «Рівне вечірнє».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень