Спалах вірусної хвороби на сусідній Волині: чи є небезпека для Рівненщини

Що каже головний санітарний лікар області

Днями в одному з сіл Камінь-Каширського району Волинської області зафіксували спалах вірусного гепатиту А. Захворіло п’ятеро людей, в тому числі одна дитина.

Усі отримали медичну допомогу та перебувають в інфекційному відділенні у стані середньої тяжкості.

Водночас для Рівненщини небезпеки немає, повідомив директор обласного центру контролю і профілактики хвороб Роман Сафонов у коментарі Радіо ТРЕК.

Навпаки, захворюваність на інфекційні хвороби у ковідний період – зменшилася. Якщо ще кілька років тому хворих на гепатит виявляли по більш як дві сотні, то за 11 місяців цього року зареєстрували 99 випадків.

Здебільшого причиною гепатиту А на Рівненщині стає вживання забрудненої їжі. Випадків, пов’язаних із неякісною водою у нас не фіксували років 20-25.

Однак війна породжує сприятливі умови для спалахів багатьох інфекцій та хвороб. Тому жителів Рівненщини закликають дотримуватися особистої гігієни, ретельно мити продукти перед вживанням і не готувати багато їжі, щоб її не треба було зберігати кілька днів. Адже ризик того, що вона зіпсується у холодильнику при постійних знеструмленнях – високий.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень