Сотні екс-силовиків пікетували під ОДА: дізналися, що пенсії їм не підвищують через ЗАХІД (ВІДЕО)

Надіслали ще одне звернення

Кілька сотень пенсіонерів-силовиків знову пікетували Рівненську ОДА. Вони продовжують вимагати від Уряду перерахунок пенсій, адже у той час, коли їхні нинішні колеги отримують порівняно високі зарплати, екс-міліціонери та військові живуть на дві-три тисячі в місяць. Крім того, до них додались ще й "чорнобильці".

Постанову Кабміну, яка має запустити перерахунок, міністри досі розглядають. Пенсіонери бояться, що її «запуск» можуть перенести ще на рік, каже один із них - екс-міліціонер Богдан Шолудько:

Вимагатимемо від влади скасувати перш за все відстрочення на рік введення в дію постанови 704, яка встановлює нове грошове забезпечення для військовослужбовців та інших осіб. А це впливає на перерахунок пенсій. Проходять акції по всіх обласних центрах, і під Кабінетом міністрів у Києві. Вони планують сьогодні затвердити у Кабміні ці зміни до закону і далі винести на розгляд Верховної Ради.

Пікет розпочався на майдані Незалежності. Підтримати вимоги пікетувальників на загальнодержавному рівні вирішив Сергій Каплін - нардеп, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. Каплін оголосив, що склав план дій для пенсіонерів і в рупор типовим популістським лексиконом доповів про, на його думку, реальну ситуацію в країні:

Я хотів би доповісти про реальну ситуацію, яка зараз склалася. Відсьогодні ви не зможете виграти будь-який суд щодо перерахунку пенсій. Адже якщо суддя отримав кілька типових позовів, може їх об’єднати та направити у Верховний суд. Далі рішенням Верховного суду буде керуватися звичайний суддя, якщо розглядатиме схожий позов. Як ви думаєте, яку ухвалу зможе винести суддя Верховного суду? Звісно, не на вашу користь.

Чому судді не захочуть розглядати позови, які подають пенсіонери-силовики на Пенсійний фонд, Каплін пояснює ось так:

У тих бандитів, що сидять у Верховній Раді, принципова позиція – вас всіх урівняти з доярками та кухарками.

В нашій державі немає кому захищати інтереси чорнобильців і пенсіонерів. Західні країни своєю чергою хочуть поставити хрест на все, що нас пов’язує з минулим.

 

Далі учасники акції рушили до Рівненської ОДА. Там вони вимагали, аби до них вийшов голова області Муляренко, але з пенсіонерами говорив його заступник Ігор Тимошенко. Людей не задовольнило, що з ними говорить не Муляренко, та вони все ж вели з Тимошенком діалог. Запитували, скільки заступник заробляє в місяць:

Він прийняв звернення пенсіонерів, яке адміністрація має передати до Уряду. Такі ж акції за словами екс-силовиків відбуваються по всій Україні.

У разі відсутності реакції Кабміну наступні мітинги відбудуться 7-го лютого, головне зібрання проведуть у Києві.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень