Сьогодні зійде "кривавий місяць"

Наступного разу щось подібне відбудеться лише через 18 років

В Україні спостерігати за небом заради "кривавого місяця" слід 28 вересня з 05:11 по 06:23. Щоправда, у регіонах, де нині небо надто затягнене хмарами, це навряд чи вдасться. У цей день на астрономічному календарі збігаються одразу дві події: супермісяць і так званий «кривавий місяць». 

Назва Blood Moon (тобто "кривавий місяць") поширена у англомовних країнах. В інших країнах це називається прозаїчніше — місячне затемнення. Воно відбувається, коли Сонце, Земля і Місяць вирівнюються по прямій. Таке явище ще відоме як сигизія, тобто вирівнювання трьох або й більшої кількості астрономічних тіл в межах Сонячної системи.

Саме під час затемнення Місяць потряпляє в тінь Землі і у певні моменти його поверхню можна спостерігати з нашої планети у криваво-червоних кольорах. Затемнення — явище, яке відбувається доволі часто, як правило, двічі на рік. У ХХІ столітті воно відбудеться ще 228 раз. Проте 28 вересня - подія доволі особлива. Адже затемнення співпадає із супермісяцем.

Супермісяць - це момент найбільшого зближення Землі зі своїм природним супутником.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень