Результати сесії Рівненської міської ради

Депутати розглянули 171 питання порядку денного.

Сесія розпочалась із утворення нової фракції «Європейська партія», в яку увійшли шість обранців, після чого депутати розглянули скарги рівнян на сморід в районі Північного. Неприємний горілий запах від заводу залізобетонних виробів протягом усього літа щоночі турбує мешканців вулиць Коновальця та Волинської Дивізії. Кажуть, що схожою проблемою стурбовані й жителі вулиці Бахарєва. Однак міські обранці вирішили для початку зловити порушника на гарячому, а тоді вже владнати питання з повітрям.

Наступним рішенням міськради стало виділення скандальному «Ріверсайду» ділянки для забудови. На це вплинули запевнення представника забудовника, що для всіх людей, які вже придбали квартири, вартість житла не зміниться. Також забудовники обіцяють провести благоустрій міста. Менше пощастило фірмі «Агата», яка просила землю під заправку на Басовому куті. Мова йде про земельну ділянку, яка впродовж тривалого часу була в центрі скандалу, адже жителі Басового кута виступили проти будівництва АЗС. Врешті міські обранці у проханні фірмі відмовили.

Також депутати багато говорили про обмеження продажу алкоголю в крамницях Рівного до 22-ї години. На це голова Рівного Володимир Хомко зауважив, що в міської влади повноважень робити такі зміни немає і на сьогодні це рішення приймається тільки в Києві:

- По закону дійсно так. Нас попередила пані Ляпіна, що це не відповідає чинному в Україні законодавству. Більшість депутатів схильні до цього, тому ми таке рішення все рівно приймемо. А далі побачимо, як воно буде виконуватись. Не діло Києва диктувати міській громаді як встановлювати свої правила. Ми можемо провести референдум, але це наша справа.

Також пан Хомко повідомив, що святкування Дня Міста, як і минулого року, обійдеться без феєрверка. Урочистості відбуватимуться максимально скромно, наскільки це можливо. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень