Сьогодні має запрацювати електронне декларування


Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) доручило розробнику програмного забезпечення ТОВ "Міранда" доопрацювати комплексну систему захисту інформації, яку раніше не сертифікував Держспецзв'язок

Голова НАЗК Наталія Корчак зазначила, що рішення запустити систему електронного декларування 15 серпня не скасовано.

За словами очільниці НАЗК, на даний момент відсутні гарантії того, що власники баз даних захищені від проникнення в систему електронного декларування ззовні.

Раніше повідомлялося, що Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації ДССЗЗІ в п’ятницю ввечері повідомила про відмову у сертифікації комплексу збирання та обробки електронних декларацій.

Проте у неділю Національна агенція з питань запобігання корупції одноголосно схвалила рішення про готовність до початку своєї повноцінної діяльності.

Водночас, Наталія Корчак констатувала, що атестат відповідності для системи електронних декларацій наразі відсутній.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко оприлюднив відкрите звернення до "всіх, від кого залежить вчасний старт електронного декларування", в якому виключив можливість перенесення запуску системи.

 Євросоюз виступив із офіційною заявою про те, що Київ має забезпечити повноцінний запуск електронного декларування саме 15 серпня.

В ООН також заявили, що здивовані затримкою e-декларування нібито через "питання безпеки".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень