Сьогодні - день народження Діда Мороза

Якщо вірити вигаданим історіям, йому вже понад 2000 років

Справедливість і благодійність, доброта і співчуття, особлива і дбайлива батьківська любов до дітей, мудрість і деякі якості, без яких не обходяться сучасні супергерої - ось коротка характеристика нинішнього збірного образу відомого нам з самого дитинства Діда Мороза.

День народження Діда Мороза, це хоч і вельми умовна, але цілком конкретна дата в наших календарях. Достеменно відомо, що Дід Мороз народився саме з приходом зими, а раніше, в стародавні часи в наших широтах прихід зими означав консервацію багатьох, звичних нам видів діяльності і це була об’єктивна необхідність.

У випадку з Дідом Морозом все виявилося простіше. На територію, де донині проживають нащадки давніх слов’янських племен, зима приходить як і раніше - 18-го листопада, тому проблем з визначенням дати народження цієї чудесної і дивовижної особистості просто не виникло.

У переказах існував якийсь повелитель зимової холоднечі Мороз, він же веде своє генеалогічне дерево від давньослов'янського Карачуна - бога зими. Мороз - невисокий дідок з довгою сивою бородою. З листопада до березня він бігає лісами і стукає своїм ціпком, тоді на землю опускаються люті холоди.

Шведські вчені вирахували, що найголовніший Дід Мороз, який повинен встигнути розвести подарунки до Нового року всім дітям планети, повинен жити  в горах на кордоні між Киргизією і Казахстаном.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень