Сьогодні - Вознесіння Господнє: що не можна робити у цей день

Після цього дня забороняється христосуватися, тобто говорити "Христос Воскрес"

Велике релігійне свято Вознесіння Господнього відзначають українці щорічно на сороковий день після Великодня.

Історія свята

Після земної смерті Ісус ще сорок днів спілкувався в образі людини зі своїми учнями, даючи їм настанови і благословляючи на майбутні апостольські звершення. Після цих 40 днів Спаситель вознісся на Небеса.

Відповідно до закону Мойсея, саме на 40-й день всі батьки повинні були приносити своїх немовлят у храм, до Господа.

І тепер в сороковий день після Воскресіння Ісус Христос повинен був, саме як Спаситель людства, увійти до небесного храму свого Отця.

Що потрібно зробити 17 травня

Постарайтеся відвідати церкву і побувати на службі. У день Вознесіння Господнього проводиться урочиста літургія, яка закінчується читанням розділу Нового Завіту, де написано про події Вознесіння Господнього. 

За старовинною народною традицією в день Вознесіння Господнього господині печуть "драбинки" – це прямокутні пироги з цибулею, прикрашені перекладинами у вигляді символічної драбинки – шляхи Христа на небеса. 

На свято Вознесіння Господнього також існує традиція звертатися до Господа з молитвами про дарування здоров'я і допомоги в житті.

Існує звичай на Вознесіння Господнє "завивати березу". Раніше саме на свято Вознесіння дівчата заплітали в косу кілька гілочок берези і дивилися, чи не зів'януть вони. Якщо до Трійці гілки залишалися зеленими, доля дівчини складеться вдало.

У цей день заведено пoминати пoкiйнuх і відвідувати клaдoвищe. Вважається, що протягом цього періоду ворота пeклa і рaю відкриті, а значить, пoкiйнi можуть почути ваші прохання, а грiшнuкu зможуть зустрітися з праведниками.

У цей день заборонено відмовляти в допомозі близьким і нужденним. Побачивши на вулиці безхатька, обов’язково допоможіть йому грошима або їжею. Незважаючи на те, що в цей день заборонено давати в борг, хтось із близьких може звернутися до вас з цим проханням. В цьому випадку слід дати гроші безоплатно.

Що не варто робити 17 травня

У Вознесіння Господнє не слід займатися домашніми справами і сільськогосподарськими роботами. На думку православної церкви, це час найсприятливіший для відвідування церкви і молитов Господу Богу. 

Щоб уникнути фінансових труднощів, 17 травня не рекомендується брати і давати гроші в борг. Вважається, що разом зі своїми засобами ви ризикуєте віддати власне щастя, а з чужими забрати проблеми тих, у кого займаєте.

В цей день в кожному будинку повинні панувати гармонія і спокій, а ось свaрoк і кoнфлiктів слід уникати. Той, хто буде в цей день лaятися або лaяти інших, весь рік буде притягувати до себе біди.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень