Сніговий секрет: Чи існують однакові сніжинки

Синоптики дали відповідь

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

В Українському гідрометцентрі повідомили, що двох по-справжньому однакових сніжинок не існує не лише на Землі, але й у Всесвіті.  

Насправді сніжинки абсолютно прозорі, адже утворюються з чистого льоду. Проте ми бачимо їх білими – це пов'язано з віддзеркаленням усього спектру світла на малих гранях сніжного кристала, – пояснили в гідрометцентрі.

Синоптики також додали, що основну форму кристала льоду визначають температура, при якій він утворюється. Так, довгі голчасті кристали утворюються при температурі -5 градусів, а пластинчасті – при -15.

Після народження кожна сніжинка проживає власне життя і набуває форми, яку інша ніколи не повторить. Кожна сніжинка виглядає неповторно, починаючи від мереживного візерунка і закінчуючи унікальністю кожної льодяної голки, – кажуть синоптики.

Джерело: Українська правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень