Сміття перетворять на скарби. Новий підхід на Рівненщині

А ще в області запланували Національний екологічний форум

У Рівненській ОДА обговорили системи управління відходами. Керівництво краю, екологи, науковці, профільні фахівці галузі погодилися, що певні й доволі успішні кроки у системі управління відходами Рівненщина уже застосовує.

Йдеться про перероблювання опалого листя на органічне добриво, впровадження системи сортування сміття окремими ОСББ та забір цінних фракцій в ТГ, видобуток газу на полігоні, екологічні проєкти громад, а також активна громадська робота.

Фахівці НУВГП продемонстрували проєкти щодо важливості сортування та перероблювання відходів, приховані ризики від складування побутових відходів та організації роботи майданчиків з перероблювання відновної біомаси.

Важливою складовою у поводженні з відходами є й укладення муніципальних договорів про вивіз сміття між територіальними громадами. Це не лише надходження до місцевих бюджетів, а й отримання екологічних та соціальних вигод. 

На думку голови ОДА Віталія Коваля, в області треба застосувати концепцію створення кластерів з каскадними підходами, аби відходи однієї галузі стали надбанням для іншої.

За результатами зустрічі департамент екології та природних ресурсів ОДА спільно з науковцями, громадою та профільними організаціями має розробити стратегію поводження зі сміттям.

Також присутні домовилися з учасниками наради й про проведення на Рівненщині Національного екологічного форуму.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень