Слідчий експеримент з мінометами «Молот» на Рівненському полігоні перенесли

На завтра

Про це Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив у Facebook.

Основна причина – експертам необхідно прибути на полігон, ознайомитися з наявними доказами та матеріалами кримінального провадження, а також визначитися щодо методики підриву/детонації, а ухвалу Рівненського суду про проведення вказаної експертизи слідство отримало лише о 17:00 годині вчора, пише Анатолій Матіос:

А тепер по суті інформую суспільство і ЗМІ, що слідчий експеремент у межах проведення військової, балістичної, вибухо-технічної, хімічної експертизи причин детонації міномету М120-15 "Молот" буде проведено у середу 11.07.2018р.

 

Основна причина- ухвала Рівненського суду про проведення вказаної експертизи фахівцями КНДІСЕ отримана слідством лише о 17.00 год. сьогодні 09.07.2018р.( принагідно знову "дякую" так званим змінам до КПК України імені Лозового про порядок призначення судом експертиз протягом 5 днів).

 

Причина проведення експертизи лише в середу 11.07.2918р.- Експертам необхідно прибути на полігон, ознайомитися з наявними на цей час зібраними доказами та матеріалами кримінального провадження, а також визначитися щодо необхідної методики підриву/детонації двох наданих Міноборони екземплярів мінометів "Молот" з експериментом одинарного та подвійного заряджання, у стані із знятими та/або наявними запобіжниками, механізму дослідження хімічного складу стволів міномету, тощо.

Головний військовий прокурор додав, що Міноборони для експерименту виділило два міномети "Молот" з тієї ж заводської партії, що і міномет, який спричинив загибель військовослужбовців.

Разом з тим, Анатолій Матіос назвав неприпустимими втручання і заяви нардепа Сергія Пашинського, який вчора оголосив про проведення експерименту. 

Військова прокуратура не розповідає як і не береться писати законопроекти замість нардепів, а тому втручання в методику та процес розслідування до конкретного часу засідання окремо взятого комітету є вкрай неприпустим.

Між тим, вчора Радіо Трек намагалося з’ясувати дату та час проведення експерименту. Однак, в ОК «Захід» жодної інформації про це не було.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень