Бурштинокопачам за напад на поліцейських на Рівненщині «світить» в'язниця

Сутички сталися 15 червня

На Рівненщині 11 учасникам масових заворушень та опору правоохоронцям під час виконання ними своїх службових обов’язків повідомили про підозру.

Вони під домашнім арештом.

Про цей випадок ми писали тут: Біля Клесова поранили головного патрульного Рівненщини Мерчука та його заступників

Прокуратура Рівненської області встановила організатора та виконавців злочинного угруповання, які біля місць незаконного видобутку бурштину систематично організовували та вчиняли порушення громадського порядку, що супроводжувалось активним опором та застосуванням насильства стосовно працівників правоохоронних органів.

Злочинну групу створив мешканець смт. Клесова, до складу якої залучив односельців з чітким розподілом функцій та ролей між ними.

 

Спільники розробили план збору місцевого населення, готування та вчинення злочинів, пов’язаних з опором працівникам правоохоронних органів з метою перешкоди останнім виконувати службові обов’язки з виявлення та припинення фактів незаконного бурштиновидобутку.

На підставі здобутих доказів слідчі та прокурори встановили причетність вказаних осіб до масових заворушень, організованих біля в’їзду в урочища «Смітник» та «Азалія» Сарненського району.

Група сільських жителів заблокували працівників поліції та застосували фізичну силу, а також пошкодили службовий автотранспорт.

Дії спільників кваліфіковано органом досудового розслідування за ст.ст. 294, 342, 345 КК України (організація та участь в масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою, знищенням майна, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Відповідно до Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за вчинення вказаних злочинів у виді позбавлення волі на строк до 14 років.

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень