Скільки на Рівненщині є мігрантів і як їм легалізувати своє перебування у державі (АУДІО)

18 грудня - Міжнародний день мігранта

З цієї нагоди у прямому ефірі Радіо Трек відбулася розмова із заступником начальника управління Державної міграційної служби Рівненщини Ольгою Паламарюк. Вона розповіла:

Біженці для нашого регіону - неактуальна проблема. У нас лише один біженець і три особи, які отримали статус додаткового захисту. Стосовно мігрантів, то у нас є майже 3,5 тисячі іноземців, які мають посвідки на постійне проживання. Це - невелика кількість. Є ще у нас категорія іноземців, які мають статус осіб, які в Україні тимчасово проживають. Їх теж небагато – десь  400.

За словами Ольги Паламарюк, не кожен мігрант повинен засвідчувати своє місце проживання у Державній міграційній службі.

Мігрант – це людина, яка мігрує. Якщо вона затримується в Україні на понад 90 діб і має підстави затриматися на такий період протягом півроку, то може звернутися до міграційної служби, щоб отримати посвідку на постійне місце проживання. Підставою для цього можуть бути возз’єднання сім'ї, навчання, постійне місце роботи.

Більш детально про проблеми мігрантів, про те, скільки рівнян виїжджають на постійне місце проживання за кордон, слухайте в аудіозаписі розмови:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень