Скільки коштують платні послуги у колишніх поліклініках Рівного (ЦІНИ)

Йдеться про послуги, які відповідно до реформи мають офіційно стати платними

Як нагадує пресс служба ГО «Центр «Сівітас» реформа медицини призвела до зміни юридичного статусу більшості поліклінік. Із комунальних закладів вони перетворилися в комунальні некомерційні підприємства.

Як і раніше, послуги первинної медичної допомоги вони зобов’язані надавати безкоштовно. Проте тепер, медичні заклади можуть офіційно встановити плату на ті додаткові послуги, за які раніше населення сплачувало «добровільно-примусові» благодійні внески.

У Рівненськй області статус Комунальних некомерційних підприємств вже отримали 27 поліклінік. Саме на ці медичні заклади області вже повною мірою поширилася дія нового законодавства в межах медичної реформи. Змінивши юридичний статус, вони отримали право на автономію та власну господарську діяльність.

Це означає, що поліклініки можуть тепер офіційно встановлювати ціни на частину своїх послуг. Але законодавство забороняє їм заробляти більше 20% від усього річного бюджету.

ГО «Центр Сівітас» відправили запити до всіх 27-ми перереєстрованих поліклінік області, де просили надати перелік документів, який має бути у медичних закладів із оновленим юридичним статусом.

Серед цього переліку -  інформація і про платні послуги.

«Центр Сівітас» зазначає, що за відведений законом час відповіді та інформаційні запити лише близько половини поліклінік виконали запит. При цьому частина медзакладів  у відповідь про платні послуги - промовчала. Інша частина медичних закладів у відповідь повідомила, що платних послуг не надають.

Тож «Центр Сівітас» отримав тільки дві відповіді - від «ЦПМСД «Центральний» та  «ЦПМСД «Ювілейний»  з Рівного – із прейскурантом цін.  

Центри ПМСД давно надають додаткові медичні послуги на приватній основі. Для цього медичні заклади проходили окреме ліцензування на право здійснювати медогляди та надавати окремі медичні довідки.

Отож офіційний прейскурант цін на платні послуги ЦПМСД «Центральний» та «Ювілейний» у 2018 році.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень