Шкільний одяг та канцтовари у Рівному цього року подешевшали (ФОТО)

Щоправда, ціни на більшість шкільного приладдя майже не змінилися

Канцелярія на центральному ринку Рівного

Останні тижні серпня повні клопоту для батьків, які готують своїх дітлахів до 1 вересня. Порівнюючи ціни на шкільне приладдя та одяг для школи, ми помітили, що чимало позицій порівняно із 2016-м роком стали дешевшими.

Костюм у школу від 600 гривень.Ринок Дикого

Костюм з піджаком для дівчат теж від 600 грн. Ринок Дикого

Шкільна форма (костюм двійка) на сьогодні коштує від 600 гривень. У 2016-му найдешевший варіант який нам вдалося знайти, коштував 650 гривень. Сорочка (як для дівчат так і для хлопців) цього року коштує від 200 грн (250 грн у 2017-му).

Шкільні сарафани. Ринок Дикого

Найелементарніша дівоча спідничка у школу нині коштує 300 гривень, сарафани від 450 грн. Дитяче взуття переважно не дешеве, але найбільш економний варіант – 250 грн за пару, як для дівчат так і для хлопців.

А от вишиванки навпаки стали дорожчими – щонайменше на 50 гривень. Найпростіша вишиванка (часто у школах Рівного вимагають вдягати вишиванку на 1 вересня та інші шкільні свята) коштує нині від 350 грн.

Кросівки минулого року на ринку Рівного коштували 599 грн, а у 2017-му є чимало пропозицій вартістю у 400 грн.  Спортивна форма у 2016-му на ринках коштувала близько 750 грн, цього ж року її можна придбати на 100 грн дешевше, за 650 грн.

Спортивні костюми від 650 грн. Ринок Дикого

Натомість подорожчала спортивна сумка, тепер вона коштує 200 грн, хоча рік тому була на 55 грн дешевшою.

Найдешевші рюкзаки від 200 грн

Найдешевший рюкзак, який нам вдалося знайти коштує 200 грн. Щоправда, для дітей які ідуть у 1 клас, рекомендують брати надійніший – з ортопедичною спинкою. Такий рюкзак від провідних виробників коштує від 700 грн до 1500 грн. А у деяких школах першокласники взагалі не беруть рюкзаків. На уроки носять кілька зошитів у папці.  

Ціни ж на канцелярські товари з минулого року практично не змінилися. Цікаво, що стверджувати однозначно де купувати дешевше – на ринку чи на шкільному ярмарку не вдається.  Хоча на перший погляд усе видається трішки дешевшим на шкільному ярмарку, проте деякі позиції все ж дешевше саме на ринку.

Батьки часто починають готуватися до школи іще задовго до 1 вересня. Купують канцелярію на спеціалізованих гуртових складах, вивчають акційні пропозиції у гіпермаркетах міста.

Часто роблять замовлення з закордонних сайтів. Одна з мам поділилися досвідом – купила одразу цілу коробку (100 шт) кулькових ручок. Ціна однієї ручки склала 58 копійок.  

Канцелярія на центральному ринку Рівного

Так виглядає найпростіший шкільний щоденник за 10 гривень. Здається він не змінився з радянських часів. Зустріти такий сьогодні на партах у школі – майже нереально. Більшість шкіл міста мають власний дизайн щоденника, який друкують на замовлення одразу на весь заклад. Зрозуміло, що мова тут іде уже не про 10 гривень. 

Найпростіший щоденник коштує 10 гривень

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень