Скільки тепер платитимуть: за кілька тижнів українцям масово перерахують зарплати

Будемо отримувати на 400 гривень більше

Зарплата в конверті може призвести до втрати пенсії у майбутньому...

Мінімальна зарплата в Україні зросте з 1 січня 2024 року. Тепер будемо отримувати 7100 грн, замість 6700 грн, які отримували раніше.

Бюджет так і складали, щоб не так різко підвищувати мінімальну зарплату і подивитися, що вийде. Найбільше це вплине на ті зарплати, які декларуються, і з яких сплачуються податки. Це на надходження ЄСВ дуже вплине. У нас дуже багато платників на мінімальному ЄСВ. Безпосередньо має збільшитися зарплата у бюджетній сфері. А зарплати бюджетників фінансуються з донорської допомоги, – пояснила кандидатка економічних наук Лідія Ткаченко.

Збільшення мінімальної зарплати до певної міри вимушений крок, і він впливає на зменшення тіньових зарплат. Без збільшення мінімальної зарплати зростає рівень бідності. Так, відбудеться збільшення надходжень до бюджету, хоча й досі багато роботодавців практикують виплату «зарплат у конвертах».

Відповідно до закону, українці, які працюють повний день, не можуть заробляти менш як 6700 гривень на місяць. У січні 2022 року мінімальна зарплата становила 6500 грн. Кумулятивний (сукупний) рівень інфляції протягом двох років становить 37,2%.

Тобто заробітна плата мала вирости до 8918 грн тільки для того, щоб компенсувати зростання цін. Але й до повномасштабної війни та різкої інфляції мінімальна зарплата в Україні була меншою від реальної потреби.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень