Скільки місяців треба працювати в Україні, щоб заробити на авто?

Дивлячись, яке авто, і скільки ви заробляєте

Можливість купити машину залежить від доходу та вартості транспортного засобу.

То скільки треба працювати в Україні, щоб заробити на власне авто?

Експерти взяли до уваги прогнозовану середню заробітну плату на 2023 рік, рівень інфляції та зростання вартості нових автомобілів.

Середня зарплата та інфляція

У 2023 році середня зарплата – 18 261 грн (приблизно $494). Однак при рівні інфляції 28,4% реальне зростання середньої заробітної плати становить лише 1,4%. Це означає, що ціни зростають швидше, ніж купівельна спроможність середньостатистичного українця.

Для тих же, хто отримує мінімальну заробітну плату (6700 грн), мрія про власний автомобіль може здаватися далекою, а то й недосяжною.

Зростання цін на автомобілі

У 2023 році середня вартість нових авто, проданих в Україні, зросла до 33,5 тис. євро, що на 21% більше порівняно з попереднім роком, коли середня вартість становила 27,7 тис. євро.

Розрахунок кількості необхідних місяців

Якщо припустити, що людина може відкладати 50% своєї зарплати (за умови, що зарплата ця середньостатистична), на купівлю авто, це становитиме 9 130,5 грн на місяць. За курсом 1 долар США = 36,87 грн, це становить приблизно $247 на місяць.

Найдоступніший варіант – Daewoo Lanos 2007 року випуску, який коштує $2 500. Cередньостатистичному українцю знадобиться приблизно 10 місяців, щоб накопичити достатньо коштів для купівлі цієї автівки.

А от на такі авто як Audi A4 або Volkswagen Touareg знадобиться 52 і 101 місяць відповідно.

Для купівлі ж середньостатистичного нового авто за $33 500 доларів українцю потрібно працювати 135 місяців.

Джерело: Avtosota

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень