Скандал навколо речового ринку у Рівному: замість нього побудують рекреаційну зону?

Продавці на ринку скаржаться, що чули про оголошення про припинення оренди з 2017 року

Радіо Трек вирішило перевірити інформацію. Після марних спроб дотелефонуватися до адміністрації, ми вирішили завітати безпосередньо на ринок. Втім, директора на місці не виявилося. Тож ми поставили відповідне запитання працівнику технічного відділу. Він сказав, що про оголошення знає, втім, адміністрація ринку до цього відношення не має, а повідомлення вивісили самі продавці. А точніше - представники профспілки підприємців ринку.

Розпитавши, як їх знайти, ми пішли до представників профспілки. Потрапили до її керівника, Павла Бечка, що має кіоск на ринку, неподалік від центрального входу. Він факт появи оголошення підтвердив.

Як розповідає, вирішив попередити продавців, керуючись інформацією з одного із рівненських ЗМІ. Там нещодавно вийшла стаття про те, що Володимир Хомко нібито готовий віддати ринок під рекреаційну зону. На запитання, чи має він якусь додаткову інформацію, окрім публікації, Павло Бечко відповів заперечно:

Слова Хомка, що він давно мріяв цей ринок прибрати, тут зробити рекреаційну зону. Напевно, він знайшов вже інвесторів. Краще б він шукав інвесторів, щоб знайти людям роботу, то люди самі з ринку підуть.

Також Павло Бечко розповідає, що неодноразово надходила інформація про те, що нібито міський голова всіх торговців з речового ринку «переселить» на ринок Дикого. Однак, як відзначає торговець, місця там немає.

Втім, оголошення на ринку висіло лише кілька годин. Хто його зняв - не знають ні профспілка, ні адміністрація ринку.

Щодо позиції влади, то мер Рівного Володимир Хомко в ефірі Радіо Трек на запитання про речовий ринок відповів таке:

Не хочу зараз цього коментувати, бо зараз одне неправильно сказане слово посіє паніку серед торговців. Є у нас плани на все, але поки що воно (ринок) нам не заважає. Почнемо будувати стадіон із можливим запасним полем. Але це, очевидно, буде будувати місто, а не хтось інший, бо там вже якісь заяви робляться. Ми не вирішили ще, поки що в нас ніяких домовленостей немає.

Однак, як розповідають самі продавці, договір оренди в них оформлений до квітня 2018 року. Що буде з речовим ринком тоді – поки точно невідомо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень