Сільські голови Рівненщини не поспішають з децентралізацією

Кажуть, не видно перспектив

Сільські голови Володимирецького району не поспішають з процесом децентралізації. До такого висновку дійшли консультанти Проекту ПУЛЬС Рівненського регіонального відділення АМУ, провівши «Інформаційний пункт децентралізації». Там фахівці зустрілися з керівниками районної ради та адміністрації, сільськими головами та активістами.

Консультанти детально розповіли, як нині виглядає децентралізація в області, які переваги та можливості отримали вже існуючі ОТГ. На карті Володимирецького району ще раз нагадали, як формувався перспективний план об’єднання громад (6 громад). Усі разом розглянули інші варіанти утворення громад. Йшла мова про утворення трьох потужних центрів – Володимирець, Вараш та Рафалівка.

Однак спільної думки щодо такого поділу у людей немає. Сільські голови розповіли, чому досі жодна громада не об’єдналася.

Мовляв, усе гальмують або новообрані депутати, або ж активісти, які не вбачають перспектив. Люди стурбовані, адже район є депресивний, робочих місць не вистачає.

Тому побоюються брати на себе відповідальність за громаду. Консультант з правових питань Василь Курилас наголосив - потрібно всіх брати у громаду, не дивитися, бідна чи не бідна сільська рада. Адже тільки так можна усіх підтягнути на вищий рівень. Керівники громад зайняли очікувальну позицію. Оскільки процес добровільний, то час покаже, хто правий, і скільки громад буде.

Зазначимо, що віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко пригрозив позвільняти районних чиновників Рівненщини, якщо ті будуть тягнути з процесом децентралізації та не об’єднаються до кінця 2017 року. Тоді Зубко особисто звернеться з проханням до президента Порошенка. Про це посадовець заявив на колегії Рівненської облдержадміністрації, яка відбулась на передодні травневих свят.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень